Cea de a treia ediţie a Campaniei “Porţi deschise”, organizată de DGASPC Suceava în perioada 8-12 mai 2017


Intră acum și în grupul de

Cea de a treia ediţie a Campaniei “Porţi deschise”, ce include, printre altele, vizite în centrele de copii şi adulţi, în centrele maternale din judeţul Suceava, va fi organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în perioada 8-12 mai.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că scopul campaniei “Porţi deschise” este de a se realiza o deschidere mai largă şi o implicare a familiilor şi comunităţii în privinţa preocupărilor, activităţilor şi realizărilor beneficiarilor din centrele de copii şi adulţi şi ale specialiştilor din cadrul DGASPC Suceava.

Creţuleac a spus că prin organizarea acestei campanii se doreşte, printre altele, reintegrarea în familie a beneficiarilor serviciilor de asistenţă socială în cazul în care este posibil, respectiv a copiilor, tinerilor sau persoanelor adulte cu handicap din sistemul de protecţie, dar şi refacerea şi consolidarea legăturii cu familia, creşterea gradului de toleranţă, integrarea profesională şi în societate a tinerilor, reducerea riscului de marginalizare sau de excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi conştientizarea în rândul populaţiei că aceste persoane reprezintă “o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate”.
Ea a mai spus că în cadrul campaniei Porţi Deschise, beneficiarii au posibilitatea de a arătat tuturor activităţile pe care le desfăşoară în centre, preocupările lor.

Directorul DGASPC Suceava a precizat că alte două ediţii ale campaniei au fost organizate cu succes în anul 2009 şi 2010.

Creţuleac a menţionat că pe parcursul derulării campaniei vor fi organizate ateliere de lucru, expoziţii, activităţi sportive, jocuri, concursuri, iar în cadrul vizitelor în centrele de copii şi adulţi, precum şi în centrele maternale vor fi prezentate unităţile respective,  realizările beneficiarilor şi ale specialiştilor care lucrează în acele centre, dar şi paleta serviciilor de asistenţă socială oferite beneficiarilor.

Ea a spus că, pe 9 mai 2017, la Şcoala Generală Bogdăneşti, va fi marcată Ziua Europei printr-o activitate în care sunt angrenaţi copii din asistenţă maternală şi colegii lor din şcoala respectivă.

Directorul executiv al DGASPC Suceava a mai spus că acestei campanii s-au alăturat diferite asociaţii şi fundaţii partenere, care vor participa cu voluntari în cadrul acţiunilor care vor fi organizate în centre.

De precizat este că 490 de copii şi tineri sunt beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial din structura DGASPC Suceava şi 138 de beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial private, alţi 563 de copii şi tineri sunt beneficiari ai serviciilor de asistenţă maternală profesionistă şi 862 de persoane adulte cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de asistenţă socială.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de