Cușnir apreciază ideea lui Andronache de scoatere a gardurilor vii, dar critică achizițiile prea scumpe: Ouăle pascale luminate au costat, fiecare, cât un frigider și o mașină de spălat


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat „ideea curajoasă” a viceprimarului Marian Andronache de scoatere a gardurilor vii din zona centrală, dar a criticat achizițiile prea scumpe făcute de municipalitate la Sărbătorile Pascale, exemplificânt cu cele zece ouă de Paște luminate care au costat, fiecare, cât un frigider și o mașină de spălat.

Viceprimarul Marian Andronache, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că au fost începute lucrările la scoaterea gardurilor vii care sunt foarte îmbătrânite și sunt trecute de perioada de maturitate.

„Am început cu bulevardul principal al orașului. Ar trebui să schimbăm mentalitatea de dinainte de 1989 când toate blocurile se înconjurau de garduri vii. Practic se trăia într-un pătrățel și trebuie să ieșim din acel pătrățel. Ne simțim încercuiți de anumite probleme”, a spus Andronache.

El a arătat a întâlnit mulți suceveni care au fost de acord cu această acțiune.

„Parcă ai și o anumită libertate. Când va izbucni vegetația veți vedea ce bine vor arăta”, a spus viceprimarul care a menționat că înfumusețarea spațiilor verzi trebuie pusă în concordanță și cu partea de salubrizare.

La rândul său, Dan Ioan Cușnir a spus și el că ideea scoaterii gardurilor vii a fost una curajoasă.

„Nu cred că ar fi trebuit să treacă 14 ani ca să ajungem la această concluzie. Partea centrală arată mult mai bine”, a spus Cușnir.

El a amintit că ultima înfrumusețare a Sucevei a avut loc înainte de Sărbătorile Pascale când primarul Ion Lungu s-a consultat cu „specialiștii” din Primărie și a înfumusețat orașul cu acele superbe ouă pascale, luminate.

„Un mic amănunt la aceste ouă pascale este că un astfel de ou din bare de aluminiu și o pânză a costat 2500 de lei. În orice magazin ce comercializează electrocansice cu 2500 de lei îți cumperi o combină frigorifică performantă și o mașină de spălat rufe performantă”, a spus Cușnir.

El s-a întrebat dacă  Ion Lungu și-ar cumpăra acasă un astfel de ou sau o combină frigorifică și o mașină de spălat rufe și chiar dacă sunt cumpărate prin sistemul electronic de achiziții nu înseamnă că e frumos, că e util sau că e necesar.

Cușnir a subliniat că este nevoie de un arhitect-șef al orașului care să gândească atât partea urbanistică a municipiului cât și cea prvind aspectul orașului prin amenajarea spațiilor verzi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de