Sucevean băut și cu permisul reținut a provocat un accident în Cumpărătura. El a fost reținut și încarcerat în arestul Poliției

Un sucevean în vârstă de 56 de ani care a provocat, sâmbătă după amiaza un accident pe DN 2 în localitatea Cumpărătura a fost reținut și încarcerat în Arestul IPJ Suceava.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă după amiaza polițiștii au fost sesisați prin 112 de un sucevean de 71 de ani că în localitatea Cumpărătura s-a produs o tamponare, iar celălalt conducător auto este sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 din direcţia Suceava spre localitatea Cumpărătura, bărbatul de 71 de ani, a fost acroșat de autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani care, a încercat să-l depăşească, iar pentru a evita impactul cu un autoturism ce venea din sens opus, a virat spre dreapta.

Cei doi șoferi au  fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 71 de ani și de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 56 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 56 de ani are permisul de conducere reținut.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de  conducere”, bărbatul de 56 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul  I.P.J. Suceava.(N.B.)