Trei adolescenți de 16 ani din Șcheia, reținuți de polițiști. Ei au fost prinși în flagrant când furau dintr-o hală dezafectată


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au continuat şi intensificat activităţile de patrulare pe raza comunei Şcheia, inclusiv prin acoperirea cu patrule a zonelor periferice, iar în urma acestor acțiuni au fost identificaţi şi reţinuţi trei minori care au fost surprinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau şi transportau mai multe bunuri furate.

Astfel, potrivit Poliției Suceava, Poliția comunală Șcheia a fost sesizată sâmbătă după amiaza că mai multe persoane fură bunuri dintr-o hală dezafectată, amplasată în spatele unei societăți comerciale din localitate și al cărui administrator este plecat în străinătate.

Patrula deplasată la fața locului, a identificat o căruță în care se aflau mai multe bunuri și patru persoane, care, la vederea echipajului au plecat și au aruncat bunurile sustrase pe drum, iar unul dintre ei a sărit din atelaj și a fugit peste câmp.

Polițiștii au început urmărirea suspecților, fiind solicitat şi sprijinul unui alt echipaj de jandarmi. Au fost constituite două echipe de căutare şi acoperire a zonei, fiind  interceptat și încătușat unul dintre suspecți, respectiv un minor de 16 ani, din comuna Șcheia.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, adolescentul reținut, alături de alți doi tineri, tot de 16 ani și unul de 13 ani, toți din comuna Șcheia au pătruns prin efracție în hala dezafectată și au sustras diverse piese și jante auto, calorifere din fontă, precum și bunuri de uz casnic, prejudiciul fiind de circa 6.000 lei.

Bunurile sustrase și abandonate în timp ce erau urmăriți au fost recuperate în totalitate.

Ceilalți făptuitori au fost depistați ulterior de polițiști, aceștia recunoscând fapta comisă.

În acest caz s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a celor trei minori de 16 ani, pentru furt calificat, ce au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.

 Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând cu fermitate pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate, precizează Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de