Mai mulți polițiști în comunele sucevene, reînființarea subunității de jandarmi la Dolhasca și refacerea unor sedii de poliție, între măsurile propuse de ATOP Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava, care s-a întrunit în ședință la Fălticeni, făcut mai multe propuneri pentru îmbunătățirea activității polițienești în județul Suceava.

Astfel, potrivit ATOP Suceava, vor trebui făcute demersurile necesare, în special în ceea ce privește legislația, pentru revenirea la posturile de poliție, până la reorganizare, în sensul că șeful de post să fie prezent în localitate și să nu fie folosit în misiuni de patrulare intercomunale.

ATOP Suceava a mai solicitat asigurarea de măsuri pentru reorganizare cu efective a patrulelor de poliție din sudul județului, dar și ca I.P.J. Suceava și administrația locală să aloce fonduri în vederea reamenajării și refacerii unor posturi de poliție, precum și asigurarea dotării logistice specifice corespunzătoare pentru realizarea unui climat optim de muncă și primirea cetățenilor la sediu în condițiile în care de la I.P.J. Suceava au fost alocate fonduri pentru reamenajarea a 5 posturi de poliție.

Totodată, ATOP Suceava recomandă să fie făcute demersuri către I.G.P.R. și către I.P.J. Suceava pentru încadrarea posturilor bugetate vacante în special în mai multe comune din județ, dar și luarea măsurilor necesare pentru încadrarea în cel mai scurt timp a personalului necesar la Poliția orașului Dolhasca, deoarece lucrează un număr foarte mic de polițiști față de cei 11 prevăzuți în schemă.

În ședință s-a decis și întreprinderea demersurilor de către administrația locală în vederea reînființării unei subunități de jandarmi în localitatea Dolhasca;

La ședința ATOP Suceava au participat primarul și viceprimarul municipiului Fălticeni, consilieri locali, consilieri județeni, primarii şi şefii poliţiei din municipiul  Fălticeni şi din oraşele Gura Humorului, Dolhasca, Liteni, Primarii comunelor Baia, Bogdănești, Bunești, Cacica, Cornu Luncii, Drăgoiești, Fântâna Mare, Forăști, Mălini, Pîrteștii de Jos, Preutești, Rîșca, Slatina, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, şeful  Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, șeful Postului Poliție Rurală 7 Mălini, șeful Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului şi şeful șeful Secției 12 Poliție Rurală Preutești, șeful Serviciului Poliţiei rutiere al judeţului Suceava, Directorii unor  licee şi şcoli generale din municipiul Fălticeni și din orașul Dolhasca, șeful Agenției Naționale Antidrog, Biroul Suceava, șeful Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, șeful Biroului pentru Imigrări Suceava, șeful Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți, un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de