Etichetarea, utilizarea, respectarea instrucţiunilor în diluţia produselor biocide, precum şi modalitatea de aplicare a dezinfectanţilor folosiţi de unităţile sanitare sucevene, verificate de inspectorii sanitari


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni verifică până la sfârşitul lunii iunie producătorii, distribuitorii şi utilizatorii finali ai produselor biocide privind modul de conformare la legislaţia actuală.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că aceste controale sunt efectuate în baza unei notificări a Ministerului Sănătăţii fiind verificate spitalele din judeţ, cabinetele medicale, retailerii de produse biocide.

Ea a explicat că în cadrul acţiunilor de control se urmăreşte conformarea acestor unităţi la legislaţie, respectiv ca produsele biocide să fie corect etichetate, să respecte toate normele, să fie utilizate în termen de valabilitate şi în conformitate cu instrucţiunile în privinţa diluţiei şi a modalităţii de aplicare a dezinfectanţilor.

“Se vor verifica în toate unităţile sanitare ca toate produsele biocide folosite să aibă toate aprobările necesare şi să fie incluse în registrul naţional al produselor biocide. Sunt cerinţe legale care asigură faptul că se folosesc doar produse de calitate şi omologate în România”, a spus Zorescu.

Medicul epidemiolog sucevean a explicat că toate procedurile privind utilizarea produselor biocide pentru dezinfecţie trebuie consemnate în documentele de evidenţă medicală, urmând ca şi aceste documente să fie verificate în cadrul acestor controale.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de