Secretar general UNESCO Filipine: Suceava este, după toate standardele internaționale, un județ deosebit. Putem să colaborăm împreună pentru a aduce mai mulți turiști din Asia


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al UNESCO-Comisia Filipine, Lila Shahani, care a vizitat săptămâna trecută obiectivele UNESCO din județul Suceava și a participat la Programul Ștefanian primind de la Gheorghe Flutur o ie bucovineană, dar și solicitarea de a susține înscrierea „cămeșei cu altiță” și a Mănăstirii Dragomirna în lista patrimoniului UNESCO.

Astfel, după vizita pe care a făcut-o în județul Suceava, Lila Shahani, a transmis o scrisoare de mulțumire președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ea a mulțumit pentru ospitalitate și transmis mai multe  aprecieri dar și câteva propuneri.

Astfel, în scrisoare, Lila Shahani a arătat că apreciază că mănăstirile aflate în patrimoniul UNESCO sunt minunate și-i amintesc de copilărie și că și că participând la evenimentele din cadrul Programului Ștefanian, a fost deosebit de încântată de ia bucovineană, dar și de costumul popular purtat peste tot în județ.

 „Doresc să ajut județul Suceava pentru a-și valorifica potențialul la nivel internațional. Suceava este,  după toate standardele internaționale, un județ deosebit. Putem să colaborăm împreună pentru a aduce mai mulți turiști din Asia, piața asiatică dezvoltându-se foarte mult în acest domeniu”, a menționat Lila Shahani.

De menționat este că în timpul prezenței ei în Cetatea de Scaun a Sucevei, Gheorghe Flutur i-a oferit o ie bucovineană cu mesajul susținerii includerii „cămeșii cu altiță” în Patrimoniul UNESCO, dar i-a înmânat și un exemplar al scrisorii de intenție pentru includerea Mănăstirii Dragomirna în Lista patrimoniului mondial UNESCO.

 


Intră acum și în grupul de