Circulația mașinilor de mare tonaj, restricționată sâmbătă, în Suceava și alte 26 de județe, din cauza caniculei. Măsura a fost luată pentru protejarea asfaltului

Circulația mașinilor de mare tonaj va fi restricționată sâmbătă, în 27 de județe, printre care și Suceava, din cauza caniculei, măsura fiind luată pentru protejarea asfaltului.

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, vineri, că în urma avertizării de cod roşu şi portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, sâmbătă, între orele 10.00 – 21.00, vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru 27 de judeţe: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Covasna, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

”CNAIR S.A. în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul  roşu şi portocaliu, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;transporturi funerare;transporturi poştale;transporturi de echipamente de prim ajutor;transporturi pentru distribuire de carburanţi;transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate;transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole, transporturi militare implicate în exerciții multinaționale”, arată CNAIR într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de sâmbătă, estul județului Suceava intră sub cod portocaliu de caniculă. (Irina Lițu)

loading...