Singurul candidat sucevean care a obținut media 10 la Bacalaureat va fi premiat de Consiliul Județean Suceava cu 1000 de lei


Intră acum și în grupul de

Singurul candidat sucevean care a obținut media 10 la Bacalaureat urmează să fie premiat de Consiliul Județean Suceava cu 1000 de lei, a anunțat, joi, președintele instituției, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferință de presă că în prima ședință a Consiliului Județean Suceava va propune consilierilor aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să fie premiat candidatul care a obținut media 10 la Bacalaureat.

El a amintit că și anul trecut au fost premiați candidații care au obținut media 10 la Bacalaureat.

Un absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a obținut media zece la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor.

Potrivit rezultatelor finale la acest examen, publicate luni de Ministerul Educației Naționale, inițial, Alex-Andrei Voloșen a fost notat cu 9,75 la proba de limba și literatura română și cu 10 la probele de matematică și fizică.

El a contestat nota la limba română și după reevaluarea lucrării a primit nota 10, reușind astfel să încheie examenul de Bacalaureat cu media 10 pe linie, fiind de altfel singura medie de 10 din județ din această sesiune a examenului.

 

Alex Andrei Voloșen își dorește să devină student la Academia Forțelor Aeriene din Brașov.

 

 

 

Este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar câmpulungean obține nota maximă la examenul de Bacalaureat după ce anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturității.

 

Înainte de depunerea contestațiilor, nici un candidat din județul Suceava nu a obținut media 10 pe linie la Bacalaureat, procentul de promovabilitate fiind de 73,49%.


Intră acum și în grupul de