Viceprimarul Lucian Harșovschi: Până în prezent s-au realizat circa 20 la sută din lucrările de investiții și reparații prevăzute la unitățile școlare din municipiu


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că până în prezent s-au realizat 20 la sută din lucrările de investiții și reparații la unitățile de învățământ sucevene, arătând că majoritatea lucrărilor se vor executa pe perioada vacanței de vară.

Harșovschi a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că foarte mulți din dascălii suceveni cât și elevii din municipiul Suceava au demonstrat că sunt bine pregătiți în școlile sucevene.

El a arătat că municipiul Suceava se pregătește pentru elevi și cadre didactice la începutul fiecărui an, atunci când se votează bugetul local, menționând că toate unitățile școlare ce sunt în subordinea Primăriei Suceava primesc finanțare în baza solicitărilor făcute și în baza nevoilor.

Harșovschi a precizat că în acest an s-au alocat peste 10 milioane de lei pentru investiții în cele 29 de centre bugetare școlare din municipiu, ce includ diverse solicitări, de la mansardări, săli de sport sau noi corpuri, dar și 4 milioane de lei pentru reparații.

„Pot spune că, în baza execuției bugetare de până acum, suntem undeva la 20 la sută cu execuția pentru că acum, când este vacanța de vară se fac marea majoritate a lucrărilor. Eu spun că școlile din municipiul Suceva, fie că vorbim de licee, școli generale sau grădinițe, arată foarte bine și primesc, pe lângă dotări al actului educativ cât și construcții și retușuri care se fac pentru a primi elevii în toamnă”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că Primăria Suceava, în baza posibilităților, ajută unitățile școlare, iar unii directori sunt și foarte buni manageri și știu să chivernisească bine fondurile.

„Punem umărul cum putem să sprijim aceste școli din municipiul Suceava care arată destul de bine și au un confort ridicat pentru elevi”, a spus Harșovschi.

El a menționat că este datoria managerilor unităților școlare din municipiu să acționeze astfel încât lucrările prevăzute de executat, de investiții sau reparații să fie realizate astfel încât școlile să arate mult mai bine la începutul noului an școlar.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de