Transporturi de lemn, fără aviz, sau cu aviz de însoțire emis pentru alte încărcărturi, depistate de polițiștii suceveni în Broșteni și Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, în Broșteni, doi șoferi de autocamion care transportau material lemnos în mod repetat folosint același aviz de însoțire, iar în Gura Humorului a fost depistat un șofer ce transporta lemn fără nici un document de însoțire.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, care au verificat, vineri seara, legalitatea transportului de material lemnos, au depistat pe DJ 174 Neagra, în oraşul Broşteni, un autocamion transportând material lemnos, la volanul acestuia fiind identificat un şofer de 29 de ani, din oraşul Broşteni, care a prezentat pentru control avizul de însoţire pentru cantitatea de 14,09 m.c. lemn foc răşinoase specia molid.

Având în vedere faptul că existau suspiciuni cu privire la faptul că susnumitul transporta a doua oară altă cantitate de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire, deoarece avizul de însoţire prezentat a fost emis la data de 14.07.2017, ora 13.10, iar transportul a fost depistat în jurul orelor 20.10, distanţa de parcurs de la locul de încărcare până la locul depistării fiind scurtă şi numărul de piese nu corespundeau cu cele înscrise în avizul de însoţire, şoferul a fost  chestionat cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, rezultând că acesta este ilegal

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 lei  şi ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 7,00 m.c. lemn foc răşinoase specia molid.

De asemenea, în aceeași seară, în jurul orei 21.50, pe DN17B, strada Bistriței din orașul Broșteni, polițiștii din cadrul poliției orașului Broșteni au oprit pentru control o autoutilitară despre care existau suspiciuni că ar transporta material lemnos în mod repetat cu același aviz de însoțire primar.

Șoferul, un bărbat de 46 de ani, din comuna nemțeană Borca, reprezentant al unei societăţi comerciale, a prezentat pentru cantitatea de material lemnos transportată avizul de însoțire primar din data de 14.07.2017, având codul online emis la data de 14.07.2017, ora 15:30:36, în care era menționată cantitatea de 14,27 mc lemn rotund rășinoase-molid.

Deoarece numărul de piese precum și diametrul materialului lemnos transportat nu corespundea cu cele trecute în avizul de însoțire primar s-a luat legătură cu reprezentanții Ocolului Silvic Crucea, care, sâmbătă, au inventariat cantitatea de material lemnos transportată, ocazie cu care au fost constatate diferențe la diametrul bucăților de lemn, diferențe la numărul de piese transportate ( în aviz erau trecute 110 bucăți iar la inventariere s-au constatat 107 bucăți), de asemenea cantitatea de material lemnos transportată avea un total de 15,47 mc material lemnos rășinoase.

În acest caz a fost aplicată o amendă în cuantum de 5000 lei, cantitatea de 15,47 mc a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților O.S. Crucea, iar autoutilitara a fost confiscată și imobilizată în curtea depozitului de bușteni al O.S. Crucea.

Ulterior, sâmbătă dimineața la ora 00.15, pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Gura Humorului, a fost  depistată o autoutilitară care transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind identificat  un bărbat de 60 de ani, din comuna Valea Moldovei. Fiindu-i solicitat acestuia să prezinte avizul de însoţire a materialului lemnos transportat a declarat verbal faptul că nu deţine aviz de însoţire pentru cantitatea de material lemnos transportată.

Bărbatul a fost condus la sediul cantonul silvic nr. 5 Izvor de pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului în vederea inventarierii materialului lemnos.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11,53 m.c lemn rotund cherestea  pentru care, în urma calculului valorii materialului lemnos transportat, a rezultat  valoarea de 3.562,77 lei, depăşind de 30,98 ori preţul mediu al unui m.c de masă lemnoasă pe picior.

În acest caz s-a aplicat o amendă în cuantum de 10.000 precum şi măsura complementară a confiscării cantităţii de 11,53 m.c lemn rotund cherestea şi a autoutilitarei.


Intră acum și în grupul de