Percheziții în Vama la locuințele unor tineri suspectați că au furat sute de litri de motorină din rezervorul unui camion

Trei tineri din comuna Vama sunt cercetați pentru furt calificat după ce au recunoscut că au furat circa 200 de litri de motorină din rezervorul unui camion parcat în localitatea Deia.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama sprijiniți de o grupă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au efectuat, vineri, o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 20 ani, localnic, suspect de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Acesta era suspectat că în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie a furat, împreună cu alte două persoane, aproximativ 200 de litri de motorină, din rezervorul unui camion parcat pe drumul comunal Deia, de pe raza comunei Frumosu.

La domiciliul suspectului a fost identificat autoturismul folosit la comiterea faptei, care a fost indisponibilizat la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc și au mai fost identificate mai multe canistre și furtunuri, bunuri susceptibile de a fi fost folosite la săvârșirea infracțiunii, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificați și ceilalte două persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un minor de 16 ani și  un alt tânăr de 20 ani, ambii din comuna Vama, persoane față de care prin ordonanță s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Cei trei suspecți, fiind audiați, au recunoscut comiterea faptei și au achitat prejudiciul persoanei vătămate.

Procurorul de serviciul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus ca cercetările să fie continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

loading...