Partidul Verde Suceava ia atitudine în scandalul alimentelor de calitate inferioară comercializate de multinaționale în țările din estul Europei: Pentru capitaliști, sănătatea omului fost comunist nu are nicio valoare


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava, consideră Cehia, țara care a demonstrat cu un curaj și o inteligență de respectat, negru pe alb, că  alimentele comercializate în țara lor de lanțurile de magazine multinaționale sunt net inferioare față de calitatea alimentelor, de la același firme, puse la raft, în Germania, arată punerea în practică a unor decizii economice diferențiale și de umilință în Europa, a multinaționalelor, care e la fel de dăunătoare ca politica URSS, din anii 70, față de statele satelit.

 

„Prin acest lucru s-a demonstrat, din nou, că noi, țările foste comuniste, suntem ”bombardați” de către occidentali cu alimente care ne pun în pericol viața și de fapt singurul lucru care contează pentru capitaliști sunt banii, profitul, sănătatea omului fost comunist, nu are nicio valoare”, arată liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță.

El susține că verzii suceveni, consideră că ceea ce s-a întâmplat în Cehia va avea repercusiuni asupra companiilor care comercializează alimente doar dacă statele foste comuniste vor face front comun în Parlamentul European.

„Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Albania și Slovenia sunt îndreptățite să ceară zeci de miliarde de euro despăgubiri de la companiile multinaționale. Binențeles că aceste companii vor fi apărate de state ca Germania, Austria, Franța, țări care prin așa-zise standarde ale libertății și democrației din Europa, le girează companiilor libertatea și protecția de mișcare în a nenoroci milioane de oameni”, mai scrie Acibotăriță într-un comuncat de presă.

El amintește că în perioada comunistă erau în județul Suceava cca.10-20 de persoane care necesitau dializă, iar astăzi numărul lor a ajuns să fie înmulțit ușor cu cifra 50.

„Prin acest mic exemplu se demostrează că ceea ce mâncăm în ultimii 15 ani este toxic și ne afectează sănătatea, iar politicienii noștri tac și acceptă să ne distrugă ușor, ușor”, mai susține liderul PV Suceava.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de