Inspectorii sanitari suceveni au verificat 15 piscine şi aproximativ 25 la sută din totalul pensiunilor turistice şi agroturistice din judeţ. Controalele continuă până la sfârşitul sezonului estival


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Sădean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că verificarea respectării normelor de igienă la piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot de uz public, dar şi în zonele naturale amenajate a început din 16 iunie 2017 şi se va încheia pe 9 septembrie.

Sădean a spus că în cadrul controalelor sunt recoltate probe de apă din piscine, ştranduri şi bazine de înot pentru determinarea parametrilor microbiologici şi fizico-chimici ai apei în vederea evaluării calităţii apei de îmbăiere.

El a mai spus că sunt verificate şi produsele biocide utilizate la întreţinerea piscinelor şi bazinelor de înot, documentele privind starea de sănătate a personalului care deserveşte aceste obiective, dar şi dacă personalul a efectuat cursuri de igienă.

Medicul sucevean a precizat că din totalul celor 28 de piscine şi bazine de înot aflate în evidenţele instituţiei, au fost controlate în ultima lună 15 piscine, cele mai multe unităţi fiind în curs de semnare a contractelor privind monitorizarea calității apei de îmbăiere, în condiţiile în care, potrivit legislaţiei, unităţile care deţin piscine, ştranduri şi bazine de înot au obligaţia de a verifica periodic calitatea apei de îmbăiere.

Sădean a precizat că inspectorii sanitari suceveni continuă verificările la pensiunilor turistice și agroturistice din judeţul Suceava începute la mijlocul lunii mai,  fiind controlate până în prezent 25 la sută din cele peste 500 aflate în evidenţele DSP Suceava.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a mai declarat că în cursul lunii iulie sunt efectuate controale în pieţele agroalimentare din mediul urban şi la unităţile din incinta acestora.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de