Aproape 400 de persoane mușcate de căpuşe au ajuns în lunile iunie şi iulie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproape 400 de cazuri de plăgi înţepate de căpuşe s-au înregistrat în lunile iunie şi iulie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cele mai multe cazuri fiind la grupa de vârstă 40-59 de ani.

Potrivit unei statistici a UPU Suceava, în cursul lunii iunie, s-au prezentat la SJU Suceava 286 de persoane care au fost muşcate de căpuşe, din care 143 femei, 18 copii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, 58 de copii cu vârste între 4 şi 14 ani şi 3 adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Cele mai multe cazuri, 83, s-au înregistrat la grupa de vârstă 40-59 de ani, iar cele mai puţine, 3 cazuri, au fost la grupa de vârstă 15-18 ani şi la grupa de vârstă peste 80 de ani.

De la începutul lunii iulie şi până în prezent, 112 persoane s-au prezentat la UPU Suceava cu plăgi muşcate de căpuşe, 31 dintre cazuri fiind înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, 22 la grupa de vârstă 19-29 de ani, 11 cazuri la grupa de vârstă 30-39 de ani, 24 de cazuri la grupa de vârstă 40-59 de ani, 20 de cazuri la grupa de vârstă 60-79 de ani şi 4 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani.

Trei cazuri de boală Lyme înregistrate în judeţul Suceava în acest an

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că în primele şase luni ale acestui an au fost raportate 15 cazuri de suspiciune de boală Lyme, din care 4 cazuri la persoane din mediul urban şi restul la persoane din mediul rural, care au fost muşcate de căpuşe.

Zorescu a spus că din cele 15 cazuri de suspiciune de îmbolnăvire în doar trei cazuri a fost confirmată boala prin analize de laborator, din care un caz la un copil în vârstă de 9 ani şi două cazuri la paciente cu vârste de 37, respectiv 38 de ani.

Ea a mai spus că cele trei cazuri de boală Lyme confirmate s-au înregistrat în lunile aprilie, mai şi iunie, pacienţii urmând tratament de specialitate, conform protocoalelor terapeutice specifice în astfel de cazuri.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de