Centru de vaccinare antirujeolică înființat în Primăria Poieni-Solca. Alte centre sunt înființate la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița, dar și în Suceava, la Colegiul „Spiru Haret” și Școala „Miron Costin”

În județul Suceava au fost înființate șapte centre de vaccinare antirujeolică din care unul va funcționa în sediul Primăriei Poieni Solca unde nu există dispensar și nici medic de familie, iar alte patru au fost înființate în dispensarele din Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița, unde nu sunt medici de familie, iar două în municipiul Suceava la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” și Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, subprefectul județului, Silvia Boliacu, împreună cu reprezentantul Direcției de Sănătate din zona Vatra Dornei, a mers în cele cinci localități  fără medic de familie din județ, în contextul  înființării unor centre de vaccinare împotriva rujeolei, pentru copiii neimunizați.

Boliacu a spus că la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița centrele de vaccinare  vor funcționa în dispensarele medicale existente în timp ce, la Poieni- Solca, unde nu există dispensar,  centrul va fi amenajat într-o încăpere din incinta  Primăriei.

“Centrele de la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița  sunt funcționale, sunt dotate cu tot ce trebuie, le-am inspectat împreună cu primarii și asistenții comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit să pună la dispoziție o sală din Primărie, unde există  și hol de așteptare,  care va fi dotată  cu frigider și cu tot ce trebuie, conform normelor. Primarii au fost extrem de     receptivi, având în vedere că vorbim despre sănătatea publică și au și ei atribuții în acest sens, iar  prevenția necesită  costuri mai mici decât tratarea bolii în sine”, a declarat subprefectul Silvia Boliacu.

De menționat este că  două  centre de imunizare  împotriva rujeolei vor fi înființate, în  municipiul Suceava, la Colegiul de de Informatică “Spiru Haret” și Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni, în cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primăriei Suceava, al Direcției de Sănătate Publică și  al rețelei de medicină școlară aflată în subordinea Primăriei.

Conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, vineri 21 iulie vor fi distribuite vaccinuri  celor șapte centre înființate,   iar de luni va începe imunizarea propriu-zisă.

“În campania de imunizare împotriva rujeolei se vor implica și reprezentanții minorității rome din județ, precum și organizațiile care se preocupă de problemele acesteia, având în vedere că Asociația Partida Romilor “Pro Europa” și-a exprimat disponibilitatea  în acest sens”, a declarat subprefectul Silvia Boliacu.

Potrivit dispozițiilor transmise de Ministerul Sănătății, în cadrul măsurilor stabilite pentru eradicarea epidemiei de rujeolă,  Prefectura, Consiliul Județean și primăriile   colaborează  cu Direcția de Sănătate Publică în organizarea unor centre de vaccinare în localitățile care nu au medic de familie, în  crearea unei evidențe cu copiii nevaccinați și includerea lor în campania de vaccinare, dispusă la nivel național.

loading...