Harșovschi: Introducerea sensului unic pe bulevardul principal din Suceava, odată cu punerea în funcțiune a noilor autobuze electrice


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat că soluția privind introducerea sensului unic pe bulevardul principal al municipiului există și că urmează să fie pusă în aplicare odată cu punerea în funcțiune a celor 40 de autobuze electrice care urmează să fie achiziționate de municipalitate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Harșovschi a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că soluția pentru introducerea sensului unic pe bulevardul principal există.

„Mai trebuie să înțeleagă și sucevenii. Unii critică, alții laudă.(…) Nu este hotărâtă data introducerii sensului unic. Deocamdată, pe strategia pe fonduri europene avem și un studiu de trafic pentru autobuzele electrice pe care intenționăm să le achiziționăm unde va trebui să arătăm beneficiile transportului în comun. Odată ce vei arăta că autobuzul merge pe bandă specială, vom câștiga și puncte pentru fonduri europene și proiectul va fi implementat cu succes”, a spus viceprimarul.

El a reamintit că proiectul vizează ca de la intrarea dinspre Fălticeni în municipiul Suceava să fie instituit un sens unic, cu trei benzi, și una pentru sens invers doar pentru autobuze, până la sensul giratoriu cu str. Nicolae Bălcescu, urmând ca pentru cei care vin din Burdujeni se folosește sensul str. Nicolae Bălcescu, Casa Culturii, Zamca, Bdul George Enescu și apoi la fostul Maraton se va face la stânga spre ieșirea din municipiu.

„Acesta este sensul mare, cu străzi de legătură între acestea”, a spus viceprimarul.

În ceea ce privește achiziționarea autobuzelor electrice, Lucian Harșovschi a spus că estimează că la începutul anului viitor se va depune documentația pentru finanțare la ADRNE urmând ca apoi să fie semnat contractul de finanțare și să fie începute procedurile de licitație, iar dacă nu vor fi contestații la licitații achiziția s-ar putea realiza la începutul anului 2019.

„Suntem primul municipiu care am depus actele”, a spus Harșovschi.

El a arătat că sensul unic ar urma să fie introdus în aceeași perioadă cu intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice care vor fi achiziționate, dar că nu a fost luată o decizie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de