Cele 82 de posturi didactice vacante din judeţul Suceava, care au viabilitate de cel puţin patru ani, vor fi repartizate, miercuri, în şedinţa publică

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, profesorul Cristian Cuciureanu, a declarat, vineri, pentru NewsBucoviva că şedinţa publică de repartizare a posturilor didactice publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava, va avea loc, miercuri, 26 iulie 2017, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava.

El a spus că la şedinţa de repartizare a posturilor didactice publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată vor participa candidații care au obținut note de cel puțin 7 (șapte) la proba scrisă, respectiv la inspecția specială la clasă/proba practică din cadrul Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor , ce s-a desfăşurat în data de 12 iulie 2017.

Cuciureanu a precizat că în judeţul Suceava au fost scoase la concurs în acest an  564 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 100 de posturi sunt rezervate şi 464 sunt vacante, iar din totalul posturilor vacante 82 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani şi 382 de posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.

El a menţionat că din cele 82 de posturi cu viabilitate mai mare de patru ani, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava a menţionat că şedinţa va avea loc în data de 26 iulie 2017, începând cu ora 10,00, în sala de şedinţe a Colegiului Tehnic Petru Mușat Suceava, intervalul orar pentru fiecare disciplină a postului didactic fiind publicat pe site-ul ISJ Suceava.

Reamintim că procentul notelor peste 7 sau egale cu 7, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a fost de 40,8 la sută în judeţul Suceava în urma desfăşurării probei scrise a Concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, doar un candidat sucevean fiind notat cu 10.

Potrivit MEN, din cei 628 de candidaţi înscrişi la acest concurs, 52 s-au retras din examen la proba scrisă, o lucrare a fost anulată la Centrele de examen din motive legate de nerespectare a metodologiei, iar lucrările unui număr de 575 de candidaţi au fost transmise Centrelor de evaluare.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor, înainte de soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Suceava 142 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 4,99, alţi 204 candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, iar 227 de candidaţi au luat note între 7 şi 9,99, un singur candidat fiind notat cu 10.

Depunerea contestaţiilor a fost prevăzută pentru zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00, soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 20-24 iulie 2017, iar rezultatele finale se afişează la sediul ISJ Suceava şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

De menţionat este că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, în timp ce pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

(Liliana Bujdei)

 

 

loading...