Partidul Verde Suceava: Suntem afectați cu toții de dispariția pădurilor. Semnalele sunt „afișate” de ceva timp: Temperaturi foarte ridicate, tornade apărute din senin sau lipsa precipitațiilor


Intră acum și în grupul de

Liderul Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriță, și-a exprimat îngrijorarea că distrugerea pădurilor din țară este un fenomen care nu pare că poate fi stopat și arată că toată lumea este afectată de dispariția pădurilor.

„De 12 ani de zile ne tot batem gura cu faptul că pădurile din România sunt furate ”ca-n codru” și nimeni nu vrea să facă ceva pentru a opri acest dezastru. Nenorocirea cea mai mare este că suntem afectați cu toții de dispariția pădurilor. Semnalele sunt ”afișate” de ceva timp. Temperaturi foarte ridicate, tornade apărute din senin, lipsa precipitațiilor, ploi torențiale locale care, dacă sunt prin zona de munte, se transformă în torente ce mătură totul în cale, inclusiv vieți omenești”, arată Acibotăriță într-un comunicat de presă.

El arată că s-a implementat radarul pădurilor, inspectorul pădurilor și că s-a schimbat un pic din cadrul legal, dar consideră că „este greu să te lupți cu o organizație internațională care fură lemn și sunt implicați politicieni, magnați, justiție, poliție, cu alte cuvinte ce este mai important dintr-o țară și cu sprijin la Buxelles”.

”Cândva codrul era frate cu românul. El sprijinea, suținea și îl apăra pe român de ce este mai rău. Mii de ani frumoasa și minunata pădure s-a identificat cu viața și istoria noastră, dar după așa-zisa revoluție, urgia s-a abătut asupra pădurilor românești. S-a tăiat din ea fără  să-i pese românului. Drujbele și topoarele erau permanent în pădure. Zeci de mii de copaci au fost și sunt doborâți. Banul este prioritatea, restul din istorie s-a transformat în nepăsare. Degeaba cu ani în urmă pădurea i-a apărat și hrănit rudele, astăzi prostul de român a tăiat-o pentru vreo doi dolari sau euro. A vândut pe nimic o istorie, iar cei care au cumpărat-o și o cumpără mai departe cunosc aceste aspecte, dar râd de prostia și obediența noastră”, susține Acibotăriță.

El mai arată că recent, ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, spunea public, că trebuie zeci de ani, dar fără să se mai taie ceva, pentru regenerarea pădurii.

„Sunt vorbe grele, dar suntem convinși că nici măcar doamna ministru nu crede în ele. Este imposibil să realizezi o revigorare a pădurii din România paralel cu interzicerea de tăieri. Copacii vor fi doborâți, furați din țara noastră mai departe, iar cei care realizează acest lucru nu vor planta nimica. Treaba tot românul de jos o va face. Dacă ne uităm în județul Suceava spre 12 Apostoli, Adâncata, Călinești Enache, Cacica, Gura Humorului, Lucina, Rarău ai să vezi cât de rară a devenit pădurea, iar pe unele locuri cum a dispărut cu totul”, a precizat Acibotăriță.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de