Consiliul Județean Suceava alocă peste un milion de euro pentru amenajarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va aloca peste un milion de euro pentru amenajarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava destinată pacienţilor cu boli incurabile și pentru alinarea suferinţei acestora.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Suceava, în prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava nu beneficiază de un spaţiu special amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative.

„În aceste condiții, se impune promovarea unui obiectiv de investiţii prin care să fie organizată această activitate destinată pacienţilor cu boli incurabile și pentru alinarea suferinţei acestora”, se arată în document.

Varianta optimă pentru amplasament a fost decisă la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi Suceava, unde funcţionează secţia de pneumologie, deoarece se creează legături funcţionale cu secţiile apropiate din incintă, respectiv oncologie sau  boli cronice.

Amenajarea acestei secții prespune lucrările ce includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare și exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolații, instalaţii sanitare, termice, electrice, hidranţi, ventilare, condiţionare şi distribuţie fluide medicale.

Suprafaţa desfășurată propusă a obiectivului de investiţii este de 950 mp, iar valoarea acestuia, inclusiv TVA, conform devizului general, este de 5.472.185,78 lei din care construcții-montaj  3.877.008, 10 lei.

 


Intră acum și în grupul de