Acasă Social Harșovschi: Propun Consiliului Local acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem polițistului...

Harșovschi: Propun Consiliului Local acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem polițistului Sorin Vezeteu. Vom sprijini cu 5000 de lei familia


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va propune Consiliului Local Suceava să acorde titlul de cetățean de onoare post-mortem polițistului Sorin Vezeteu ucis în timpul serviciului pe peronul Gării Burdujeni.

El a spus că a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens și că va ruga consilierii locali să fie de acord și să aprobe această inițiativă.

Totodată, viceprimarul a mai spus că va propune și acordarea unui ajutor de 5000 de lei familiei polițistului.

El a mai cerut Ministerului Afacerilor Interne să găsească soluții pentru respectarea Statutului polițistului, iar soția lui Sorin Vezeteu să fie angajată în cadrul MAI pe un post corespunzător calificării sale.

Harșovschi și-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluții pentru angajarea soției polițistului în condițiile în care Guvernul a emis o ordonanță prin care sunt înghețate angajările în instituțiile de stat și a arătat că se poate face o excepție de la această prevedere printr-un memorandum aprobat în Guvern.



Subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu a fost ucis, joi, cu numeroase lovituri de cuțit, pe peronul Gării Burdujeni, de un tânăr de 24 de ani.

Polițistul a fost înmormântat, duminică, în prezența a numeroase persoane, inclusiv a ministrului de Interne, Carmen Dan.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version