Polițiștii suceveni continuă acțiunile, în special seara și noaptea, pentru depistarea șoferilor băuți, șase șoferi fiind găsiți în astfel de situații


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au acţionat și în acest sfârșit de săptămână cu efective sporite în teren, în special în partea a doua a zilei, reuşind să identifice la timp şoferi care aveau alcoolemii chiar şi de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, prevenind astfel potenţiale tragedii generate de lipsa de responsabilitate a acestor conducători auto care pun în real pericol siguranţa traficului rutier.

Astfel, vineri, la ora 18.55, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 62 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A doua zi, sâmbătă, la ora 20.53, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DC 82, din comuna Şaru Dornei, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.19, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 178A, în interiorul comunei Pârteştii de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Comăneşti.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 22.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 177C, în interiorul comunei Capu Câmpului, autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani, din orașul Gura Humorului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.55, în timp ce acționa pe un DC din comuna Vadu Moldovei, o patrulă  din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, fiind însă ajuns şi blocat de echipajul de poliție.

Conducătorul auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic de 47 de ani, a declarat faptul că, nu deține asupra lui documentele de identificare.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața, la ora 00.20, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control, pe un DC din comuna Pătrăuți, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de