Cod galben de de vânt și vijelii și instabilitate atmosferică accentuată până marți în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare cod galben de de vânt și vijelii, și instabilitate atmosferică accentuată valabilă de duminică de la ora 18:00 până marți ora 06:00, în care este inclus și județul Suceava.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

ANM notează că în regiunile nord-vestice, nordice și la munte, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august).

loading...