Aproape 1.400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 de lei, aplicate de polițiștii suceveni într-o săptămână. 93 de șoferi au rămas fără permis de conducere

Polițiștii suceveni au aplicat pe parcursul săptămânii trecute aproape 1.400 de amenzi în valoare de 526.263 de lei în cadrul acțiunilor și controalelor pe care le-au desfășurat la nivelul județului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 31.07 – 06.08.2017, zilnic, peste 290  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

”În această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Alte 93 de  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste  89 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului”, arată sursa citată.

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 533 de evenimente, 438 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

”Au fost organizate 77 de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1358 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 526.263 lei. Au fost aplicate 143 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1146 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 69 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 506  sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute  93 de  permise de conducere şi au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare”, menționează Poliția Suceava.

Sursa citată mai precizează că urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 15  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane.

”În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în două cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate cinci persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional”, mai informează Poliția Suceava. (Irina Lițu)