Focuri de avertisment la frontieră pentru reținerea unui grup de contrabandiști. Polițiștii de frontieră suceveni au reținut un tânăr din Vâlcea

Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, care acționa, duminică, în baza Planului „Contrabandă 2017”, a observat în zona de frontieră, pe direcția localității Nisipitu, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că polițiștii de frontieră i-au somat pe suspecți să se oprească, dar aceștia nu s-au conformat, motiv pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Suspecții au abandonat coletele și au fugit de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reușind astfel să rețină un bărbat, cetățean român, identificat ca fiind Ionel M. în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza județului Vâlcea.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În continuare, tânărul din Vâlcea împreună cu baxurile cu țigări au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 9.910 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 116.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest caz, se efectuează cercetări pentru contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, verificările fiind  continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe

lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun, a precizat sursa citată.

Poroch-Serițan a mai precizat că în ultimele 48 de ore, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași Sector P.F. Brodina, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la

frontierei de stat au descoperit, abandonate în zona de frontieră, mai multe

colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma

inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.960 pachete de țigări, de proveniență

ucraineană.

Țigările, în valoare de 163.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.(Liliana Bujdei)

loading...