Primarul Lungu nu revine asupra deciziei de a construi o grădiniță în curtea Școlii nr. 9. Ca primar trebuie să am câteodată curaj să promovez proiecte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că își menține decizia de a promova un proiect cu finanțare europeană pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit în curtea Școlii nr. 9, menționând că a încercat toate variantele posibile până acum și că aceasta este cea mai fezabilă.

„Am văzut puncte de vedere, că nu e dorită. Sigur, că eu ca primar trebuie să am câteodată puterea, să am curaj să promovez proiecte”, a spus Lungu.

El a amintit că a cedat pe un proiect de modernizare a bulevadrului George Enescu unde trebuiau tăiați mai mulți tei și că acest proiect s-a oprit după ce asociații de mediu s-au opus.

„Au venit asociații de mediu, ecologiștii, și am pierdut sute de locuri de parcare și în final am demonstrat că am plantat mai mulți copaci decât am tăiat. Nu trebuia să cedăm”, a spus primarul.

În ceea ce privește grădinița pe care intenționează să o construiască, primarul a spus că este o unitate de învățământ în curtea unei școli și că preșcolarii de la grădiniță vor parcurge mai departe ciclul școlar în școala din apropiere.

„Eu îmi mențin punctul de vedere. Aceasta este ultima variantă. Noi știam că se poate construi grădiniță în curtea Școlii generale nr. 9 de trei ani de zile. Știam că iese cu scandal, că oamenii țin la acel parc, că școala ține la acel parc, dar nu mai avem altă variantă”, a explicat Ion Lungu.

El a spus că această grădiniță cu program prelungit este o necesitate în cartierul Obcini, menționând că grădinițele private care au funcționat nu au fost rentabile și că trebuie să fie făcută o investiție publică pentru a asigura acest tip de învățământ preșcolar în cartier.

 

 


Intră acum și în grupul de