Prețul de vânzare al apartamentelor ANL a scăzut cu circa 10 procente. Ion Lungu susține că Primăria Suceava va acorda sprijin chiriașilor care vor să-și achiziționeze apartamentele


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că metodologia și prețul de vânazare al locuințelor ANL s-au modificat, iar prețul de achiziție a scăzut.

„S-au schimbat metodologia și prețul de vânzare al locuințelor ANL. Se modifică în fiecare an. A scăzut prețul de vânzare, de la 1757,88 de lei/mp la 1600,2 lei/mp, reprezentând 91,3 la sută din vechea valoare”,a spus Lungu.

El a precizat că cei care vor să cumpere locuințele trebuie să îndeplinească mai multe condiții între care să nu aibă o altă locuință în proprietate, să nu fie moștenitori ai unei cote părți mai mare de 37 de mp, să nu aibă teren în baza Legii 15/2003, să aibă un venit mediu pe membru de familie care să nu depășească 100 la sută salariul mediu net pe economie, să aibă contractul de închiriere valabil, să nu aibă plăți restante la cheltuielile cu închirierea apartamentului și la cheltuielile cu utilitățile.

„Cei care doresc în continuare să cumpere locuințele ANL să se adreseze la Primărie și noi, cu toată celeritatea, îi sprijinim să-și întocmească documentația”, a spus primarul.

Totodată, el a spus că o prioritate a municipalității este să fie date în funcțiune noile blocuri ANL.

„Constructorul se angajează că vor fi finalizate în acest an. Sigur, sunt într-un stadiu avansat, dar mai este de lucru mult la interioare”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că municipalitatea a făcut o licitație pe SEAP în ceea ce privește racordurile de utilități acolo, fiind câștigată de firma Macosin SRL Suceava pentru suma 25.529 de lei fără TVA pentru racord de energie electrică la blocurile ANL, racord apă-canal la blocurile ANL, racord gaz metan la blocurile ANL și branșament la rețeaua de termoficare.

„Termenul de finalizare este de 60 de zile pentru a veni și noi cu racordurile la aceste blocuri”, a spus Lungu.

 

 

 


Intră acum și în grupul de