Aproape 23.000 de spectatori la Festivalul Medieval. Flutur: A fost un maraton medieval cu 29 de trupe și peste 400 de participanți. Anul viitor festivalul va avea o dimensiune mai mare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” care s-a desfășurat în week-end în Cetatea de Scaun a Sucevei a avut un număr record de spectatori, respectiv 22.853, cu peste 10.300 de spectatori mai mulți față de anul trecut, reprezentând o creștere de 82,5 la sută.

„S-a încheiat Festivalul Medieval. Au fost 22.853 de bilete tăiate la Cetatea de Scaun a Sucevei. Este o creștere, față de 2016, cu 82,5 la sută, cu 10.300 de vizitatori în plus față de anul trecut”, a spus Flutur care a menționat că au fost foarte multe persoane care nu au intrat în cetate și au privit de pe platoul cetății.

El a arătat că s-a confirmat că era o așteptare acest eveniment și că a fost nu doar un succes prin numărul mare de spectatori, dar și prin încasările Muzeului Bucovinei, de peste 140.000 de lei, dar și ca prezentare, cu 29 de trupe, cu peste 400 de persoane implicate în maratonul medieval.

„Ne obligă ca anul viitor să extindem”, a spus Flutur care a menționat că vor fi aduse trupe și din alte țări precum Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria în afară de cei care au fost anul acesta din Ucraina, Ungaria și Serbia.

„Anul viitor este anul centenarului unirii și vom dori să dăm o dimensiune mult mai mare și Festivalului Medieval”, a mai declarat Flutur.

El a mai anunțat că anul viitor va fi și unul important pentru Programul Ștefanian care va fi organizat pe trei piloni, Suceava- Soroca-Hotin.

Flutur a spus că Programul Ștefanian va începe mai repede, în data de 10 ianuarie, când se marchează lupta de la Podu Înalt, urmat de acțiuni în data de 10 februarie, prima atestare a Cetății de Scaun a Sucevei de le care se împlinesc 630 de ani, dar  vor mai fi mai multe evenimente legate de expoziția itinerantă legată de viața lui Ștefan cel Mare.

 


Intră acum și în grupul de