Județul Suceava va fi prezent la cel mai important forum economic din centru și estul Europei organizat în Polonia. Flutur: Voi transmite și de acolo necesitatea unei autostăzi Varșovia-Suceava-București


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va participa, alături de Agenția de Dezvoltare Nord Est, la două acțiuni internaționale de importanță majoră,  a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a menționat că va participa la Forumul Economic Krynica, Polonia, în perioada 5-7 septembrie și la Expo Real Munchen, cel mai important Formul investițional, care se va desfășura la începutul lunii octombrie.

Potrivit site-ului oficial, forumul este cel mai important din centrul și estul Europei, având peste 3000 de invitați din 60 de țări din Europa, Asia și America.

Acest formul are peste 180 de mese rotunde și șase sesiuni de comunicare.

Flutur a spus că CJ Suceava va aborda trei teme mari, respectiv infrastructura rutieră care să lege Marea Nordului de Marea Neagră pe culoarul Varșovia-Suceava, turism și clusterul de bio-economie Suceava-Botoșani.

„ Vreau ca și de acolo să subliniez nevoia unei autostrăzi, a unui drum expres, nord-sud, care să lege Suceava de București, dar și de Cernăuți, Liov, Varșovia, dar și est-vest cu coridorul care să lege Ardealul de Moldova, autostrada mult așteptată și posibilul coridor care să lege Suceava de Satu Mare care să meargă spre Iași și Republica Moldova”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai anunțat că va fi prezent,  tot împreună cu ADRNE, la Expo Real la Munchen, în perioada 4-6 octombrie, cel mai mare formul investițional din lume.

„Vom face cunoscută oferta noastră acolo”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de