Ion Lungu: Nu am ambiții să distrug spații verzi. Pentru grădinița din curtea Școlii nr. 9 vom prezenta mai multe variante și încercăm să salvăm în totalitate acel parc


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va fi supus aprobării Consiliului Local un proiect de acord de principiu de construcție a unei grădinițe în curtea Școlii nr. 9 urmând ca apoi să fie prezentate  mai multe variante de amplasare a clădirii în încercarea de a salava întregul parc.

„Merg în continuare pe ideea că singura variantă de a face o grădiniță în Obicini este la Școala generală nr.9”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El a declarat că în ceea ce privește actualul scandal legat de realizarea acestei grădinițe este și multă manipulare.

„ Asta este realitatea. Eu nu am orgolii, nu am ambiții să distrug spațiile verzi. Am fost la fața locului. Sperăm să salvăm în totalitate acel parc. Eu spun că dacă există bunăvoință încape o grădiniță în curtea Școlii generale nr. 9”, a spus Lungu.

El a adăugat că a intenționat să aibă o discuție cu conducerea școlii, dar a venit fost director, Nicolae Mărgineanu cu un grup de părinți cu care a avut discuții pertinente și a prezentat avantajele pentru școală, cum că se încercă să fie salvat acel spațiu verde, iar această grădiniță, care va avea  15 grupe cu circa 300 de preșcolari va fi un avantaj pentru școal care are de unde să-și recruteze elevii, subliniind că este o bătălie pentru atragerea de elevi întrucât nu sunt norme suficiente la profesori.

„M-a deranjat afirmația unei persoane, cadru didactic, care a spus că nu ar fi necesară o grădiniță în cartierul Obcini pentru că natalitatea este în scădere. Natalitatea este în scădere în toată România”, a spus Lungu care a menționat că faptul că este necesară o grădiniță în cartierul Obcini a fost demonstrat chiar în acele discuții când părinți prezenți au spus că duc copiii la grădinițe din oraș numai în cartierul Obcini, nu.

„Nu ascund faptul că am avut o discuție și cu grupul de consilieri PSD și am căzut de acord să promovăm acest proiect în două etape. În primul rând voi intra în ședința CL Suceava din 31 august cu un proiect de principiu de realizare a unei grădinițe cu program prelungit în curtea școlii generale nr. 9, cu finanațarea asigurată din fonduri europene”, a spus Lungu.

El a adăugat că prin acest proiect va fi mandatat primarul municipiului Suceava să întocmească documentația cadastrală și tehnică pe care o va prezenta apoi spre aprobare CL.

„Vom avea posibilitatea legală să angajăm un proiectant, să facem documentația cadastrală, să facem niște simulări, cu mai multe variante de amplasare a grădiniței”, a spus Lungu.

El a mai arătat că intrarea la această grădiniță se va putea face numai de pe b-dul Gavril Tudoraș unde este un spațiu  care poate fi amenajat și va fi realizat chiar un circuit pe unde să intre și să iasă mașinile  cu un mic sens giratoriu în curtea școlii.

„Dacă este bunăvoință se poate”, a spus primarul.

El a explicat că grădinița nu va fi construită pe 1000 de mp ci pe 400-500 de mp și că se poate realiza pe verticală, se va putea monta și lift și că sunt diferite soluții care pot fi aplicate.

„Dacă lăsăm manipulările deoparte și cu puțină înțelepciune chiar sunt șanse să nu atingem acel parc”, a spus Lungu care a subliniat că e ultima șansă să fie construită o grădiniță în cartierul Obcini.


Intră acum și în grupul de