Adomnicăi: Când am intensificat monitorizarea pe Șcheia, ne-am trezit că a crescut rata de infracționalitate în Burdujeni. Nucleul infracțional din Șcheia s-a mutat în Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că în comuna Șcheia, situația privind infracționalitatea va trebuie abordată pe termen lung arătând că nucleul infracțional din Șcheia s-a mutat în Burdujeni când au început acțiuni intensificate ale forțelor de ordine în Șcheia.

„Acolo problema trebuie gestionată pe termen lung. Noi am instituit începând cu 28 august Zona Specială privind Siguranța Publică timp 30 de zile”, a spus Adomnicăi în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

Ea a adăugat că anul acesta a mai fost decretată o zonă specială în cartierul Burdujeni, după ce a crescut infracționalitatea în condițiile în care în Șcheia au fost luate măsuri speciale.

Adomnicăi a explicat că Zona Specială de Siguranță Publică poate fi instituită pentru 30 de zile în condițiile în care se constată  o creștere a ratei criminalității într-un termen mai scurt și ineficiența unor măsuri luate într-un termen scurt cu titlu de excepție.

 

„Am luat măsuri cu titlul de excepție, nefiind instituită această zonă specială la Șcheia în martie și în luna aprilie. A scăzut într-o anumită măsură rata infracționalității. Din păcate după ce am ridicat aceste măsuri de excepție acum s-a recidivat, după o perioadă. A fost un alt fenomen: când am intensificat monitorizarea pe Șcheia  ne-am trezit că a crescut rata de infracționalitate în cartierul Burdujeni astfel încât și acolo a fost instituită Zonă Specială de Siguranță Publică și s-a insistat timp de 30 de zile și acolo”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că situația este înregistrată și pe fondul lispei de resurse umane în Poliție și Jandarmerie ca urmare a valului de pensionări.

„Acum am sentimentul că întindem un elastic și ce cârpesc într-o parte, descopăr în altă parte”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că nucleu acesta infracțional specializat din Șcheia, s-a mutat de pe Șcheia pe Burdujeni când presiunea forțelor de ordine a fost crescută în zona lor de domiciliu.

„Acolo trebuie găsite soluții pe termen lung: câteva pedepse exemplare, câteva capete reprezentative care să fie condamnate și scoase de acolo și o atitudine mult mai hotărâtă și din partea Primăriei și a forțelor de ordine”, a spus prefectul.

 


Intră acum și în grupul de