Poliția Județeană Suceava: Nici o infracţiune stradală, nici un furt sau faptă cu violenţă în Șcheia de la instituirea Zonei speciale de siguranţă. Au fost amendați și cerșetorii din Șcheia care acționează în Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă că siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni, iar din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public.

Având în vedere aceste considerente, dar şi faptul că pe raza comunei Şcheia s-au comis în ultima perioadă mai multe infracţiuni de furt din auto şi din locuinţe şi anexe, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a acestei zone prin sporirea numărului de poliţişti care acţionează zilnic şi intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii.

Astfel, pentru 30 de zile, în perioada 28 august – 27 septembrie 2017, vor fi relocate forţe suplimentare de poliţie, vor fi analizate strict elementele de vulnerabilitate şi vor fi sporite acţiunile de patrulare pe itinerarii multiple, fiind asigurată o vizibilitate sporită a poliţiştilor pentru descurajarea actelor de natură infracţională.

Din dispoziţia şefului inspectoratului a fost constituită zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia, iar pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) sunt angrenaţi zilnic pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică  dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

Acţiunile zilnice desfăşurate au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, arată Poliția Județeană Suceava care menționează că au fost stabilite trei noi itinerarii de patrulare pentru acoperirea eficientă a tuturor zonelor.

Totodată au fost efectuate demersuri în vederea dispunerii unor măsuri pentru îmbunătăţirea iluminatului stradal şi instalării unor sisteme de supraveghere video eficiente în zonele de risc.

Acţiunile sporite de control au fost deja demarate de poliţişti, în prima săptămână de la implementarea conceptului fiind organizate acţiuni zilnice la care participă, în medie, 28 de poliţişti.

„De asemenea, în această primă săptămână a fost organizată şi o razie, dar şi o acţiune punctuală pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei, ştiut fiind faptul că mulţi dintre minorii de pe raza comunei apelează la mila cetăţenilor în zonele periferice ale comunei dar şi în zona centrelor comerciale din proximitate”, preciează Poliția Județeană Suceava.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 301 persoane şi au fost controlate 203 vehicule, au fost efectuate 8 intervenţii la diverse evenimente semnalate şi au fost întocmite 4 dosare penale, au fost suspendate 2 permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare fiind aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 51.510 lei pentru acte de tulburarea a ordinii şi liniştii publice dar şi la regimul rutier.

Totodată, au fost verificaţi paznicii de unităţi economice şi au fost verificate  ATM-urile din zona de competenţă.

„Urmare a prezenţei sporite în teren, în perioada 28.08 – 02.09.2017 nu a fost sesizată nici o infracţiune stradală, nici un furt sau faptă cu violenţă”, arată sursa citată.

Poliția Județeană Suceava menționează că o altă acţiune desfăşurată de poliţiştii din Şcheia şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a vizat prevenirea faptelor de cerşetorie, mulţi dintre cerşetorii de pe raza municipiului provenind din zona Şcheia.

Astfel, a fost organizată o acţiune la care au participat 14 agenţi şi ofiţeri, fiind depistate 11 persoane care apelau la mila cetăţenilor şi fiind aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.870 de lei.

 

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate a poliţiştilor, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de