Stocul DSP Suceava a fost completat cu 2000 de cutii de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor


Intră acum și în grupul de

O tranşă de 2000 de cutii de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern completează stocul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, iar cutiile urmează să fie preluate de reprezentanţii primăriilor, în funcţie de solicitările medicilor de familie.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Bianca Bighiu, a declarat, marţi, că au fost achiziţionate 2000 de cutii de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor, urmând ca în perioada următoare acestea să fie repartizate primăriilor, în funcţie de solicitările medicilor de familie.

Reamintim că în acest an au fost alocate fonduri de 200 000 de lei pentru achiziţia de lapte praf, suma fiind mai mică decât anul trecut, când alocaţia bugetară pentru acest capitol a fost de aproximativ 400 000 de lei, iar o suplimentare a fondurilor este aşteptată printr-o rectificare bugetară.

Potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de