Primarul Sucevei speră într-o largă majoritate în Parlament pentru legea prin care pădurile din zona Cetății de Scaun și din Zamca vor putea fi transferate la Primărie. Pe lângă PSD, PNL și ALDE el a obținut și susținerea PMP prin Traian Băsescu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că speră ca proiectul legii prin care pădurea din zona Cetății de Scaun și din zona Zamca să poată fi transferate la municipalitate să obțină o largă majoritate în Parlament arătând că pe lângă sprijinul PSD, PNL și ALDE, a obținut susținerea legii de PMP prin Traian Băsescu, dar că a cerut și unor primari UDMR să sprijine inițiativa.

Lungu a spus că a avut discuții cu toți parlamentarii de Suceava care l-au asigurat că semnează ca inițiatori ai proiectului.

El a mulțumit în primul rând parlamentarilor PSD care au semnat, respectiv senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, dar și deputații Cătălin Nechifor și Emanuel Havrici, dar și celor din ALDE, deputatul Alexandru Băișanu și senatorul Ilie Niță care l-au asigurat că susțin acest proiect.

„Vreau să fie un proiect al Sucevei. Nu vrem să-l politizăm”, a spus Lungu care a menționat că proiectul legii va fi susținut din partea PNL de deputatul Angelica Fădor, iar din partea PSD de deputatul Emanuel Havrici, care este un profesionist în silvicultură.

„Este un proiect-cadru de care pot beneficia toate localitățile din România, motiv pentru care a fost și aprobat ca prioritate legislativă de Asociația Municipiilor din România”, a spus primarul.

El a adăugat că la ședința AMR  i-a rugat și pe primarii UDMR să sprijine acest proiect.

„Întâmplător m-am întâlnit cu fostul președinte al României Traian Băsescu în Parlament.(…) I-am spus că am acest proiect de lege și mi-a spus că știe de el și că îl va susține și PMP”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei și-a exprimat încrederea că se va întruni o majoritate largă parlamentară care să voteze acest proiect de lege care nu se referă doar la municipiul Suceava ci la toate unitățile administrative care vor să transfere păduri-parc.

„Eu sper ca în cele din urmă să treacă de Parlament și să putem beneficia de transferul unor suprafețe de pădure din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Suceava”, a spus Ion Lungu.

El a ținut să sublinieze că foarte important este că terenul nu poate trece în domeniul privat al municipalității ceea ce înseamnă că nu se pot face dezvoltări imobiliare.


Intră acum și în grupul de