Vicepreședinte CJ Suceava:Depozitul ecologic de la Moara ar urma să intre în funcțiune la sfârșitul acestui an. Din acel moment e obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

Depozitul ecologic de la Moara ar urma să fie funcțional de la sfârșitul acestui an dacă procedurile de licitație pentru selectarea operatorului nu vor fi contestate, iar de la punerea în funcțiune a acestui depozit este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în 12 septembrie este termenul de depunere a ofertelor pentru operatorul de la depozitul ecologic de la Moara.

El a arătat că urmează apoi evaluarea, de circa 30 de zile.

„Dacă nu vom avea contestații, în această iarnă ar trebui să avem operator pe depozitul de la Moara care înseamnă foarte mult. De atunci se poate depozita gunoiul pe depozitul la Moara”,a spus Seredenciuc.

El a arătat că pentru început operatorii de colectare și transport rămând actualii operatori, dar că ulterior se va scoate la licitație și transportul și colectarea.

Seredenciuc a spus că la depozitul de la Moara vor fi aduse toate deșeurile din județ, inclusiv din zona de munte, până când se va atribui operarea și depozitului de la Pojorâta.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că și la Pojorâta lucrurile se îndreaptă spre finalizare, urmând să fie realizat accesul la drumul național pentru care a fost emis doar aviz provizoriu pentru șantier.

FOTO: http://adevarul.ro/

El a arătat că după o procedură greoaie, Compania de drumuri a avizat realizarea accesului și că urmează ca săptămâna viitoare să fie începută lucrarea, iar după finalizare se va scoate la licitație operarea și acestui depozit de deșeuri.

Seredenciuc a mai spus că odată cu darea în funcțiune  a depozitului de la Moara intră în vigoare și obligația colectării selective a deșeurilor.

„În noiembrie-decembrie ar urma să fie operațională depozitul de la Moara. Colectarea selectivă e obligatorie. La Moara nu se vor primi deșeuri neselectate primar, respectiv gunoi menajer și materiale reciclabile, sticlă, carton, metale, plastic”, a spus Seredenciuc.

El a spus că pentru aceasta va trebui schimbat sistemul de colectare.

„Din momentul în care se va porni activitatea depozitului de la Moara va trebui să fie colectare selectivă, măcar primară”, a spus Seredenciuc.

El  a menționat că pe platformele de colectare a deșeurilor vor fi câte patru containere pentru colectarea selectivă, iar aceste containere au fost deja împărțite localităților.


Intră acum și în grupul de