Produse expirate sau depozitate incorect, afişarea incorectă a preţului la reduceri, printre deficiențele constatate de Protecția Consumatorului Suceava în urma a sute de controale


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de controale au fost efectuate de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în cursul lunilor iulie şi august în urma cărora au fost aplicate 69 de avertismente şi 138 de amenzi în valoare totală de 239. 850 de lei.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că acţiunile de control s-au desfăşurat în urma cercetării reclamaţiilor, dar şi a tematicilor de control de la nivel naţional şi regional arătând că în intervalul menţionat s-au înregistrat 213 reclamaţii, cele mai multe fiind în domeniul telefoniei mobile şi în cel al serviciilor de cablu şi internet.

El a spus că acţiuni de control tematic au vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentere în mediul urban şi rural fiind efectuate 104 controale în urma cărora s-au aplicat  de control  21 avertismente şi 44 de amenzi  în valoare de 68. 500 de lei, fiind găsite produse expirate, depozitate incorect sau fără preţuri.

Latiş a precizat că alte controale au vizat verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică fiind efectuate 84 acţiuni de control  în urma cărora comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat 18 avertismente şi 20 amenzi în valoare de 31 250 de lei, printre abaterile constatate numărându-se  informaţiile incomplete în lista meniului şi nerespectarea condiţiilor prescrise la depozitarea produselor folosite ca materie primă la prepararea mâncărurilor.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a mai spus că verificări au fost efectuate în domeniul vânzărilor cu preţ redus (soldare, lichidare, promoţionale etc.), iar în urma celor  17 acţiuni de control s-au aplicat 1 avertisment şi 8 amenzi în valoare de 23 000 de lei.

El a precizat că afişarea incorectă a preţului la reduceri şi neindicarea perioadei de soldare au fost abaterile constatate de comisarii pentru protecţia consumatorilor.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de