Locatarii din zona Școlii Generale nr. 10 din Burdujeni reclamă că și la începutul anului școlar locul de joacă din zonă este un pericol pentru copii


Intră acum și în grupul de

Locatarii arondați Asociației de Proprietari Baladei 3 sunt îngrijorați că și la începutul anului școlar locul de joacă amenajat în zona Școlii Generale nr. 10 este un pericol pentru copii.

Într-un comunicat de presă al Asociației  Baladei 3 se arată că în data de 14 mai 2012, în apropierea Şcolii Generale nr. 10 din cartierul sucevean Burdujeni a fost inaugurat un spațiu de joacă pentru copii, amenajat de firma de salubrizare „Rosal”, în baza unui contract încheiat cuPrimăria Municipiului Suceava și care, potrivit directorului „Rosal” Suceava, Adrian Niculescu ar fi costat 850 de milioane de lei vechi.

„Spațiul de joacă în discuție este UNIC prin amplasamentul său în proximitatea Școlii Gimnaziale nr. 10 Suceava, gazdă a 953 ELEVI, și a Grădiniței cu program prelungit “PRICHINDEL” Suceava, gazdă a 386 ELEVI, potrivit Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”, se arată în comunicat.

Semnatarii arată că și la debutul anului școlar situația este de netolerat.

„Igienizarea reală a suprafeței spaţiului de joacă este și astăzi, 11 Septembrie 2017, imposibil de realizat, copiii intrând frecvent în contact cu dejecții animaliere și deșeuri menajere! Gardul metalic a ruginit şi numeroase elemente sunt desprinse din punctele de sudură, iar împrejmuirea cu gard metalic cu vârfuri ascuțite, având ca element de susținere stâlpi metalici și borduri din beton prezintă în continuare un risc major de accidentare pentru copii”, se mai arată în comunicat.

Locatarii au transmis și fotografii care, susțin ei, că  dovedesc disprețul pe care primăria Suceava îl manifestă față de copii, adică față de viitorul acestei localități, nemaivorbind de cheltuirea cel puțin nejustificată și inoportună a sumelor încasate din taxele locale.


Intră acum și în grupul de