Acoperișul unei case din Vicovu de Sus luat de vânt, iar un angajat Telekom și-a rupt un picior după ce a căzut de pe un stâlp

Mai multe localități din județul Suceava au fost afectate de furtuna de duminică seara, iar în Vicovu de Sus o casă a rămas fără acoperiș, fiind luat de vânt.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în urma furtunii de duminică seara, luni la prânz încă nu erau branșate la curentul electric 18 localități din județ, iar circulația feroviară  pe magistrala Moldova Ardeal se desfășura cu întârziere între Floreni și Silhoasa.

Astfel, luni la prânz nu aveau energie electrică 3.993 consumatori din Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Iacobeni, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Cârlibaba, Broșteni, Șaru Dornei, Vatra Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, Straja și Brodina.

14 echipe de intervenție ale EON-Delgaz acționează pentru repunerea în funcțiune instalațiilor.

În ce privește circulația feroviară,  luni dimineață a fost reluată legătura pe Magistrala Moldova- Ardeal, dar cu întârziere de circa o oră,  pentru fiecare garnitură de tren, întrucât, între stațiile Floreni și Silhoasa locomotivele electrice sunt înlocuite cu locomotive diesel și se estimează că remedierea liniei electrice a rețelei feroviare se va produce în maximum 48 de ore.

Unitățile administrative teritoriale din județul Suceava nu au semnalat probleme deosebite și pagube.

Primăria Vicovu de Sus a transmis că a fost luat de furtună  acoperișul unei locuințe, iar familia respectivă nu a fost evacuată, întrucât casa e locuibilă.

Primăria Vatra Dornei a comunicat accidentul unui un lucrător al Telekom, care a căzut de pe un stâlp și a  suferit o fractură la tibie. Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Suceava, fiind în afara pericolului.

Drumurile naționale, județene și comunale de pe raza județului Suceava au fost descongestionate, iar ceilalți gestionari ai infrastructurilor  publice nu au semnalat probleme în furnizarea serviciului prestat către populație. De asemenea, nu au fost afectate școli, menționează Prefectura Suceava.