VIDEO Deputatul Alexandru Băișanu, critic cu conducerea TAROM în cadrul unei audieri la Parlament: Mai bine merg pe jos decât cu TAROM din cauza mafiei din companie


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a criticat marți, conducerea TAROM în cadrul dezbaterii privind situaţia economico-financiară a companiei TAROM care a avut loc în cadrul Comisie de transporturi, el acuzând mafia din compania națională aeriană care a dus la situația actuală.

Băișanu a spus conducerii TAROM că își rezervă dreptul să transmită un set de 50 de întrebări companiei la care așteaptă răspuns în scris, dar a transmis că situația actuală este generată de proasta gestiune.

El a arătat că de la Suceava la București sunt aproximativ 450 de kilometri, iar dacă parcurge distanța cu mașina din Suceava fac circa 12 ore, dacă respectă regulile, iar dacă le încalcă pentru a ajunge într-o perioadă de timp rezonabilă i-a fost reținut carnetul.

Totodată, el a spus că a încercat să meargă cu trenul, dar că exclude această variantă pentru că „e jale, e comă”.

„Încerc să merg cu dumneavoastă, dar mi-e frică. Ajung la concluzia că trebuie să merg pe jos ca să fiu în siguranță. Nu din cauza piloților pentru că piloții pe care TAROM îi are sunt profesioniști, ci din cauza mafiei a unora care conduc această firmă și a celor din sindicate”, a spus Băișanu.

El a afirmat că este ceva putred în TAROM de foartă multă vreme.

„Aveți 1700 de angajați și doar 23 de avioane care funcționează. Mai există în lumea asta o companie care să se dorească pe profit și să aibcă 23 de avioane și 1.700 de angajați? Vă spun eu că nu”, a arătat deputatul sucevean.

El a întrebat de ce companiile low-cost care funcționează în România cu jumătate din personal și jumătate din prețuri, au profit și o firmă de stat precum TAROM nu are profit ci pierderi foarte mari.

Băișanu a arătat că în ciuda prețurilor foarte mari practicate pentru a acoperi managementul greșit, compania este în pragul falimentului.

El a explicat că de la București la Milano cu TAROM costul este 80 de euro dus-întors în timp ce Suceava-București este 300 de euro dus-întors.

„Asta este strigător la cer”, spus Băișanu.


Intră acum și în grupul de