Medicii pediatri din judeţ invitaţi la Consiliul Judeţean Suceava pentru discuţii privind înfiinţarea unui spital de pediatrie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Medici pediatri din judeţul Suceava sunt invitaţi, vineri, la o întâlnire organizată la Consiliul Judeţean Suceava pentru discuţii privind oportunitatea construcţiei unui spital de pediatrie la Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că toţi medicii pediatri din judeţul Suceava vor fi invitaţi la discuţii în cadrul unei întâlniri ce va fi organizată, vineri, începând cu ora 10,00, la Consiliul Judeţean Suceava, în condiţiile în care se doreşte realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui spital de pediatrie la Suceava, care să aibă o capacitate de 200 de paturi.

El a spus că studiile şi statisticile arată că în judeţul Suceava este nevoie de un spital de pediatrie.

Flutur a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, unde funcţionează trei spitale de pediatrie cu o capacitate de 150-200 de paturi.

“Deci, e nevoie de aşa ceva. Împreună cu domnul Rîmbu am discutat acest lucru şi ne vom întâlni vineri, la ora 10,00, pentru a dezvolta această temă”, a mai spus Flutur.

Referindu-se la proiectul privind ambulatoriul integrat al SJU Suceava, Flutur a precizat că proiectul tehnic va fi supus aprobării în şedinţa CJ Suceava, întrucât este vorba de o investiţie mare, clădirea noului ambulatoriu urmând să aibă şase nivele şi să fie amplasată în curtea spitalului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de