Ion Lungu: Vom trece la popriri pe conturi și executări silite pentru persoane fizice și juridice pentru plata impozitelor și taxelor locale. Încasăm prea puțin la Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că vor începe acțiuni de popriri pe conturi și executări silite atât la persoane fizice cât și juridice pentru ca acestea să își plătească taxele cuvenite.

„Nu avem altă soluție. Vom bloca conturile agenților economici, vom face popriri la populație. Nu se mai poate. Încasăm prea puțin la Primărie”, a spus primarul în conferință de presă.

El a arătat că sunt scadente la data de 30 septembrie sume de 7,3 milioane de lei, din care 2,061 milioane de lei la persoane fizice, restul la persoane juridice.

„Fac apel la cei care au de plătit sumele scadente la Primărie să vină să le plătească pentru că așa cum se știe am angajat 16 persoane la executări silite și vom aplica legea”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că vor fi făcute popriri pe conturi la persoanele fizice, vom face executări silite la persoanele juridice.

„Este greu, dar trebuie plătite aceste taxe”, a spus primarul care a menționat că majoritatea sunt impozite pe proprietate.

El a mai declarat că prin Curtea de Conturi municipalitatea a reușit să intre în posesia bazelor de date de la Ministerul de Finanțe, de la Casa de Pensii și va trece la popriri și executări silite.

Ion Lungu a explicat că, în prezent, Primăria Suceava are de încasat 86 de milioane de lei, din care 49 de milioane de lei, circa 10 milioane de euro sunt sume certe de încasat, iar alte circa opt milioane de euro  sunt la masa credală, iar  1,7 milioane de euro trebuie recuperați de la fundații și asociații.


Intră acum și în grupul de