Județul Suceava primește doze de vaccin pentru imunizarea antitetanică a gravidelor și doze de vaccin antihepatitic B pentru imunizarea nou-născuţilor în maternitate

Peste 4000 de doze pentru vaccinarea antitetanică a gravidelor şi 3500 de doze de vaccin antihepatitic B pentru imunizarea nou-născuţilor în maternitate, repartizate judeţului Suceava.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că judeţului Suceava i-au fost repartizate 4000 de doze de vaccin tetanic adsorbit(VTA) destinat imunizării gravidelor aflate în ultimul trimestru de sarcină.

Ea a spus că dozele de VTA vor fi repartizate medicilor de familie, după ce vor ajunge la stocul DSP Suceava.

Medicul sucevean a precizat că alte 3500 de doze de vaccin antihepatitic B pentru reluarea schemei de imunizare a nou-născuţilor în maternitate urmează să ajungă în cursul acestei săptămâni la Suceava, ulterior, acestea urmând să fie repartizate maternităţilor din judeţul Suceava.

Directorul DSP Suceava a mai spus că instituţia a transmis Ministerului Sănătăţii necesarul de doze de vaccin antigripal pentru judeţul Suceava, fiind solicitate 55 500 de doze de vaccin pentru sezonul rece.

(Liliana Bujdei)

loading...