Județul Suceava primește doze de vaccin pentru imunizarea antitetanică a gravidelor și doze de vaccin antihepatitic B pentru imunizarea nou-născuţilor în maternitate


Intră acum și în grupul de

Peste 4000 de doze pentru vaccinarea antitetanică a gravidelor şi 3500 de doze de vaccin antihepatitic B pentru imunizarea nou-născuţilor în maternitate, repartizate judeţului Suceava.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că judeţului Suceava i-au fost repartizate 4000 de doze de vaccin tetanic adsorbit(VTA) destinat imunizării gravidelor aflate în ultimul trimestru de sarcină.

Ea a spus că dozele de VTA vor fi repartizate medicilor de familie, după ce vor ajunge la stocul DSP Suceava.

Medicul sucevean a precizat că alte 3500 de doze de vaccin antihepatitic B pentru reluarea schemei de imunizare a nou-născuţilor în maternitate urmează să ajungă în cursul acestei săptămâni la Suceava, ulterior, acestea urmând să fie repartizate maternităţilor din judeţul Suceava.

Directorul DSP Suceava a mai spus că instituţia a transmis Ministerului Sănătăţii necesarul de doze de vaccin antigripal pentru judeţul Suceava, fiind solicitate 55 500 de doze de vaccin pentru sezonul rece.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de