Acasă Social Primul ministru Tudose spune că va analiza situația privind problemele legate de...

Primul ministru Tudose spune că va analiza situația privind problemele legate de proiectul „Utilități și Mediu”: A fost practic o lege a Sucevei în România


Intră acum și în grupul de

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, seara, la Sucevița, că va analiza modul în care se poate soluționa problematica legată de proiectul „Utilități și Mediu” din județ care a afectat 60 de localități ce riscă să intre în incapacitate de plată întrucât trebuie să plătească un credit și dobânzi aferente conductelor magistrale de gaz natural care au fost preluate gratuit de Transgaz.

„Vom avea o analiză. De patru ani de zile nu s-a mai întâmplat nimic în acest proiect. A fost o lege a Sucevei practic în România. O să analizăm săptămâna viitoare și o să primesc un răspuns clar fiindcă unii au făcut niște lucruri și alții trebuie să le plătească”, a spus Mihai Tudose.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis că Guvernul ar trebui să preia aceste plăți, iar premierul a spus că trebuie să vadă în ce măsură se vor putea acoperi niște sume de bani.

Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu, a anunțat, miercuri, că a inițiat și depus un proiect de lege privind preluarea la datoria publică a sumei de 17.261.739,95 euro, parte din împrumutul extern contractat, cu garanția statului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de către Consiliul Județean Suceava, în asociere cu un număr de 60 unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, de la Deutsche Bank AG Londra,  pentru finanțarea Programului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”.



„Am procedat la inițierea acestui proiect de lege după ce am constatat că Guvernul este surd la solicitările CJ Suceava și a 60 de primării din județul Suceava pentru ca Ministerul Finanțelor să preia creditul aferent Proiectului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava””, a declarat Cadariu.

 

Senatorul PNL a spus că face un apel către reprezentanții PSD, parlamentari și membrii Guvernului, care se întâlnesc în aceste zile la Sucevița să susțină acest proiect.

 

„Trebuie să fie foarte clar că imposibilitatea accesării fondurilor înseamnă blocarea tuturor investițiilor, înseamnă falimentul localităților cuprinse în proiect, înseamnă falimentul județului Suceava”, a spus Cadariu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version