Ciocănești, în top 10 european al celor mai colorate destinații turistice, alături de localități din Norvegia, Polonia, Germania sau Elveția


Intră acum și în grupul de

Comuna Ciocănești a fost inclusă de publicația de călătorii Lonely Planet, una din cele mai importante în domeniu, într-un top 10 european al celor mai colorate destinații turistice.

Casă din Ciocănești. Sursa foto Lonely Planet

Redactorul Lonely Planet Tamara Sheward arată în prezentarea destinației că atunci când se vorbește despre Munții Carpați clișeele sunt vampirii, vârcolacii sau pădurile fermecate, dar că aceste clișee sunt desființate în regiunea istorică Bucovina, în Ciocănești, unde autorul se întreabă ce poate fi mai puțin terifiant decât un întreg sat în care casele sunt pictate precum ouăle de Paști.

În prezentare, ea adaugă că în zonă decorarea ouălor de Paști este o tradiție de secole, dar începând din anii 1950 localnicii au început să își decoreze casele cu aceste motive, astfel că în anul 2004 autoritățile locale au decis ca fiecare casă nouă să fie decorată cu astfel de desene.

Totodată, redactorul amintește celor care vor veni în zonă să viziteze și mănăstirile din Bucovina care sunt opere de artă bizantine, construite în secolele XV și XVI, fiind pictate în interior și exterior, picturi care au rezistat, poate miraculos, testului timpului.

Mai mult, turiștii sunt îndemnați să viziteze și mănăstirea Voroneț, singurul loc din lume unde poate fi văzut nuanță specială de albastru, denumită albastrul de Voroneț.

Casă din Zalipie-Polonia, sursa foto Lonely Planet

Alături de Ciocănești, în acest top sunt incluse, Burano, Zalipie din Polonia, Costa Nova din Portugalia, Čičmany din Slovacia, Júzcar din Spania, Longyearbyen din Norvegia,  Oberammergau din Germania, Kinsale din Irlanda sau Stein am Rhein din Elveția.


Intră acum și în grupul de