Peste 395 de candidaţi suceveni şi-au depus dosarele de înscriere pentru Examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, că peste 395 de candidaţi din judeţul Suceava şi-au depus dosarele de înscriere pentru susţinerea Examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar.

 

Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ (anul școlar 2017-2018) se va desfășura miercuri, 18 iulie 2018, iar înscrierea candidaților care doresc să obțină definitivarea în învățământ s-a făcut la unitățile de învățământ.

Conform calendarului de organizare şi desfăşurare a Examenului naţional de definitivare în învăţământ, emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen județene s-a realizat până la 2 octombrie 2017), transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratele școlare județene a avut loc până pe 9 octombrie, iar în perioada 9-31 octombrie 2017 are loc verificarea și avizarea dosarelor, respectiv informarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere.

Inspecțiile de specialitate vor fi efectuate până la 1 iunie 2018, iar în perioada 3 – 10 iunie 2018 , în vederea susținerii probei scrise, vor fi completate și validate dosarele de înscriere ale candidaților din baza de date.

Conform calendarului, prima afișare a rezultatelor înregistrate de participanții la proba scrisă va avea loc în 24 iulie 2018, în timp ce contestaţiile vor putea fi depuse în intervalul 24 și 25 iulie, iar soluţionarea acestora este prevăzută pentru perioada 25 – 27 iulie.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 27 iulie 2018, iar listele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale în săptămâna 30 iulie – 3 august, MEN urmând să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru.

Reamintim că pentru examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar organizat în anul şcolar 2016-2017, în judeţul Suceava s-au înscris 272 de candidaţi, însă doar 253 au avut fişele de înscriere validate, iar la proba scrisă s-au prezentat 215 candidaţi, peste 64 la sută dintre aceştia promovând examenul.

Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar candidaţii care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de