Doi bărbați care au atacat cu săbii un tânăr pe terasa unui local din municipiul Fălticeni, trimiși în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați de 49 și 43 de ani din Fălticeni au fost trimiși în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor  port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.

FOTO: http://www.gazetanord-vest.ro

Astfel, procurorii i-au trimis în judecată pe Constantin Muscă și Gheorghe Nechifor, care sunt acuzați că la sfârșitul lunii august au atacat cu săbiile un tânăr din Fălticeni pe terasa unui bar din municipiu.

Ancheta a stabilit că până la jumătatea lunii august 2017 între cei doi și tânărul respectiv nu au existat neînţelegeri, dar că după 20 august 2017 între tânăr şi grupul său de prieteni din comuna Bogdăneşti, respectiv între Muscă și Nechifor şi grupul lor de prieteni din Fălticeni, au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă.

Din cercetări a rezultat că în ziua de 22 august 2017 tânărul a avut un incident cu Muscă, iar în ziua de 23 august 2017 tot aceasta l-a agresat pe Nechifor.

Anchetatorii au mai stabilit că în cursul zilei de 24 august 2017 atât Muscă și Nechifor cât şi tânărul au circulat prin mai multe locuri din municipiul Fălticeni, fiecare urmărind să se întâlnească cu celelalte persoane.

În aceste condiții, în seara zilei de 24 august 2017, în jurul orei 19:30, Gheorghe Nechifor se afla pe terasa unui restaurant din municipiul Fălticeni, având asupra sa un sac din rafie în care se puteau observa unul sau mai multe obiecte contondente, iar ulterior acesta l-a contactat pe Constantin Muscă şi amândoi s-au deplasat pe terasa aceluiași restaurant, Nechifor având asupra sa același sac din rafie.

La ora 22:12 în același local a intrat și tânărul urmat de mai multe persoane, iar la scurt timp Nechifor și Muscă au scos din sacul de rafie două săbii artizanale și s-au năpustit asupra tânărulu cu intenția de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului.

Pentru a se apăra de atacul acestora, tânărul a luat un scaun cu care a reușit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la membrele superioare și la coapsa piciorului stâng.

În momentul atacului pe terasa localului se aflau aproximativ 20-40 persoane, cele mai multe dintre acestea s-au speriat şi au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre aceste persoane au încercat să-i tempereze pe agresori.

Anchetatorii arată că, pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea şi liniştea publică, incidentul generat de cei doi produs distrugeri în localul public.

Tânărul agresat a reuşit într-un final să părăsească zona terasei, s-a urcat în maşina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul municipal Fălticeni de unde a fost transferat la Spitalul clinic de urgență „Sf. Spiridon” din municipiul Iași, unde a rămas internat până la data de 28 august 2017.

Medicul legist a stabilit că acesta a avut plagă tăiată faţa volară pumn şi mână stângă cu secţiune de arteră ulnară, nerv ulnar, nerv median şi tendoane flexoare superficiale degete 2-3 şi profund deget 2; plagă tăiată faţa dorsală 1/3 medie cu 1/3 proximală antebraţ stâng. S-a apreciat că sunt necesare în vederea vindecării un număr de 65-70 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minim 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante).

 Dosarul va fi judecat la Tribunalul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de