Programul corn și lapte modificat. Elevii vor primi doar trei zile din săptămână produse lactate și două zile fructe sau legume. La Suceava, elevii nu vor primi păstârnac sau morcov ci doar mere


Intră acum și în grupul de

Programul corn și lapte a fost modificat, iar elevii vor primi doar trei zile pe săptămână produse lactate, în timp ce în celelalte două vor primi fructe sau legume, situația generând probleme autorităților județene care au încheiat contractul pentru furnizarea de lapte până la sfârșitul anului școlar.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost modificată regula după ce s-a licitat furnizarea de lapte care nu se mai furnizează cinci zile din săptămână, ci doar trei din care două lapte și una produse lactate.

„De la 1 ianuarie întrebarea mea este dacă le dăm doar trei zile și două nu? Cum acoperim diferența? Tai toate lucrările de la drumuri județene ca să fac lucrul ăsta? Am nevoie de un sprijin al Ministerului de Finanțe”, a spus Flutur.

El a arătat că în zilele când nu se livrează lapte vor fi oferite elevilor fructe sau legume, cum ar fi păstârnac sau morcov și că s-a decis la nivel județean ca elevii suceveni să primească mere și că nu s-a discutat să fie oferite legume.

„Am avut o discuție pe această chestiune și s-a convenit să rămânem la măr”, a spus Flutur.

El a mai declarat că Inspectoratul Școlar va trebui să elaboreze și un plan tematic cu vizite în teren, la fabrici de lapte, la ferme unde vor merge elevii.

 


Intră acum și în grupul de