Proiect european de 5 milioane de euro pentru lucrări de restaurare la mănăstirea Probota, inclusiv cu introducerea de încălzire pe model geotermal. Flutur: E un proiect foarte important pentru județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, în calitate de președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est că a participat la semnarea contractului de finanțare pentru restaurarea patrimoniului mănăstirii Probota, un proiect de 5 milioane de euro.

„E vorba de un proiect foarte important”, a spus Flutur.

El a menținonat că prin proiect se vor restaura casele domnești, beciul domnesc, se va schimba acoperișul, se va realiza consolidare exterioară și alei și se va realiza încălzire cu modelul geotermal, dar că se va asigura și alimentarea cu apă și amenajare de spații de depozitare.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.

„În felul acesta Probota va putea să intre mai ușor în circuitul turistic frecvent al județului Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că legăturile cu Probota se modernizează, după ce în 2010 a fost modernizat drumul Dolhasca-Probota, iar acum urmează să se modernizeze drumul Suceava-Iași prin Dolhasca.

Flutur a spus că Probota este cel mai important monument istoric din sud-estul județului Suceava.


Intră acum și în grupul de