Elevi ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și ai Școlii de Artă ”Myhaylo Ivasiuk” din Cernăuți au realizat împreună lucrări despre rolul și locurile tinerilor în UE de Ziua Cooperării Europene


Intră acum și în grupul de

Ziua Cooperării Europene se celebrează din anul 2012. Evenimentele se derulează sub deviza ”La granițe, ne dezvoltăm împreună” și au ca scop celebrarea cooperării între regiuni și țări europene. În fiecare an se organizează promovarea rezultatelor proiectelor transfrontaliere implementate în 35 – 40 de țări, cu ocazia a peste 170 de evenimente locale.

Anul acesta, Ziua Cooperării Europene a fost sărbătorită la Suceava, în data de 13 octombrie 2017, la Muzeul Bucovinei. Cu acest prilej, evenimentul organizat de Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava a propus lucrul în ateliere de creație la care au participat elevii de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și elevii de la Școala de Artă ”Myhaylo Ivasiuk”, Cernăuți.

Participanții au vizionat filmul documentar ”Suflete la Frontieră” și au realizat lucrări (sub formă de desene și colaje) care transmit în formă artistică, emoțiile, gândurile și ideile elevilor privind rolul şi locul tinerilor în Uniunea Europeană, a precizat Loreta Cauteș, coordonator Centru de Informare Europe Direct ”Bucovina”


Intră acum și în grupul de