Spitalul Rădăuţi doreşte extinderea pe verticală a spaţiilor prin mansardarea clădirii pe o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi. În noul spaţiu ar urma să funcţioneze Secţia de Pediatrie


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că instituţia a avizat proiectul înaintat de Spitalul municipal Rădăuţi privind extinderea pe verticală a spaţiilor prin mansardare, în noul spaţiu urmând să funcţioneze Secţia de Pediatrie.

Zorescu a spus că actualul spaţiu în care funcţionează Secţia de Pediatrie este insuficient şi nu poate asigura funcţionalităţile cerute de legislaţia în vigoare.

Managerul Spitalului municipal “Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că proiectul respectiv are ca obiectiv extinderea spaţiilor existente ale spitalului cu o suprafaţă de aproximativ 1200 de metri pătraţi.

“Noile norme în materie de sănătate publică prevăd un anumit număr de metri pătraţi per pat, suprafaţă pe care spitalele nu prea mai au cum să o îndeplinească, de aceea Spitalul municipal Rădăuţi a găsit această soluţie de extindere pe verticală şi după s-au efectuat toate studiile necesare, geo-topo, pentru structură, s-a ajuns la această soluţie că putem să contruim o mansardă”, a explicat Andronachi.

El a spus că documentaţia este finalizată în proporţie de 99,9 la sută şi proiectul ar urma să fie depus săptămâna viitoare la Compania Naţională de Investiţii pentru aprobare. Andronachi a precizat că valoarea proiectului este de aproximativ 2,2-2,5 milioane de euro şi prevede, pe lângă mansardare, şi reabilitarea energetică a clădirii spitalului, respectiv realizarea izolaţiei şi anveloparea clădirii, cu excepţia clădirii Policlinicii.

El a spus că proiectul a mai fost depus o dată spre aprobare însă într-o altă formă, respectiv extinderea spaţiului urma să se realizeze pe verticală, deasupra clădirii Policlinicii şi părţii administrative a spitalului, dar s-a renunţat la acea formulă.

“Policlinica a fost scoasă ca şi corp tabular din clădirile care formează corpul spitalului, deoarece în anul 2008 au fost vândute câteva spaţii din incinta Policlinicii, ocazie cu care a trebuit să facem construcţia pe verticală şi nu cum ne programasem iniţial, adică să rămână pe partea administrativă şi pe partea Policlinicii”, a menţionat Andronachi.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a precizat că spaţiul de la mansardă construcţia este gândit  doar pentru funcţionarea Secţiei de Pediatrie, însă ulterior demarării procedurilor se pot avea în vedere şi alte destinaţii, întrucât suprafaţa de 1200 mp este una foarte mare.

“Este evident că interesul nostru este să extindem şi secţia de Pediatrie, dar asta urmează pe viitor”, a mai spus Andronachi adăugând că pentru anul 2018 se intenţionează extinderea Compartimentului de Primiri Urgenţe în partea corpului de clădire A, dar şi realizarea unui proiect de extindere şi construcţie pe laterală la  pavilionul M1 al Secţiei de Psihiatrie de la spitalul vechi, proiect ce va fi înaintat spre aprobare Companiei Naţionale de Investiţii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de